Puppycursus

Hondenschool Shyla start doorlopend Puppycursussen voor pups vanaf negen weken (let op! de pup moet de negen weken enting gehad hebben!). Alle rassen en kruisingen zijn welkom. De cursus duurt negen weken, welk bestaat uit acht lessen van 45 minuten, een examen welk op de negende dag gehouden wordt, plus een aparte theorieavond/ochtend.
Wij hanteren een maximaal aantal van zeven cursisten per instructeur. De groepen zijn dus altijd klein, zodat u de persoonlijke aandacht van ons krijgt die u ook echt verdient!
Tijdens de puppycursus wordt vooral gewerkt aan de socialisatie van je hond, verbreden van jouw kennis in de lichaamstaal van honden en leer je te kijken naar wat jouw pup je probeert te vertellen. Daarnaast leren jij en je pup een aantal basisvaardigheden die handig zijn in onze mensenwereld.
Kinderen zijn altijd welkom, mits ze zich bezig houden met de training van je eigen hond en niet de andere hondjes afleiden.

Theorieavond

Eenmaal in de twee maanden, wordt er op een vrijdagavond, een theorieavond georganiseerd waar u zich voor kunt opgeven. Op deze theorieavond gaan we dieper in op de hondentaal, de wensen en behoeftes van de verschillende rassen en de verschillende levensfases waar je mee te maken krijgt. Prioriteit ligt op leren lezen van honden, leren luisteren naar wat er gezegd wordt door de hond en daardoor in staat gesteld worden om juiste beslissingen te maken bij het introduceren van je pup aan onze samenleving. Het is immers ontzettend belangrijk dat je als baasje, goed kan inschatten welke honden wel kennis willen maken met jouw hond en welke honden dat absoluut niet willen. Het is jouw taak, om je hond veiligheid te bieden en dat kan je alleen, als je in staat bent om te luisteren met je ogen.
Jij moet kunnen zien waar het veilig is om je hond los te laten om te spelen met anderen. Jij moet kunnen zien, of jouw hond zich prettig voelt in diverse situaties, jij moet kunnen zien waar je je hond moet ondersteunen, zodat hij zich niet genoodzaakt voelt om zichzelf te uiten op een manier die jij liever niet ziet. Al deze dingen, komen aan bod tijdens deze avond. Geef je daar dus voor op, als je echt een volledige vertrouwensband wenst met je hond. De kosten voor deze avond zijn € 12,50 voor één persoon, of € 20,- voor twee personen en het duurt 2 – 2,5 uur.

Cadeautje voor jullie harde werk

Het grootste cadeau wat je kan krijgen is de groeiende relatie met je pup. Hoe fijn is het om je maatje te zien opgroeien als een zelfverzekerde, trouwe dame of heer, die jou volledig vertrouwd en samen veel plezier met je wil maken.
Om dit toch tastbaar te maken, (want dat kan toch ook wel erg leuk zijn om te showen hoe goed je het samen doet:)) sluit je de cursus af met een praktijkexamen. Je krijgt bij goed resultaat, een leuk puppycertificaat. Daarnaast wordt er een rapportage gemaakt waarin de instructeur zijn of haar bevindingen kenbaar maakt over de relatie tussen jou en je hond. Deze rapportage wordt eveneens op een leuke manier aan je uitgereikt.
Natuurlijk krijgt ook je pup ook een heuse tas met cadeautjes mee voor zijn of haar harde werk!

Inschrijven

Heb je zin om mee te doen? Dan kan je hieronder een ‘ticket’ kopen en ben je direct verzekerd van een plekje. Je krijgt direct een mail met meer informatie toegestuurd wanneer je betaling gelukt is.

Puppy Cursus

Tickets

Kies "1" om te selecteren Cursus Prijs Omschrijving
6 beschikbaar
Puppycursus Maandagavond 25-06-2018 | 20:00 uur - 20:45 uur112.50 incl. btw

Vul alstublieft alle verplichte velden in

7 beschikbaar
Puppycursus Zaterdagochtend 23-06-2018 | 10:00 uur - 10:45 uur112.50 incl. btw

Vul alstublieft alle verplichte velden in