Pubercursus

Aansluitend op de Puppycursus kan je deelnemen aan de vervolgcursus, door ons ook wel de Pubercursus genoemd. Onder invloed van de lichamelijke veranderingen verandert ook het gedrag van jouw hond. Puberende honden worden opeens Oost-Indisch doof voor jouw geroep, zijn continue bezig hun eigen en daarmee ook jouw grenzen op te zoeken en lijken ze alles wat ze geleerd hebben, vergeten te zijn. Genoeg gekke dingen om jou als eigenaar de moed in de schoenen te doen zakken.
Belangrijk in deze fase is, dat je op een kalme en consequente wijze je hond blijft coachen. Je bent pas een goede coach, als je snapt wat je hond je in diverse situaties probeert te vertellen. Wie weet is hij namelijk helemaal niet eigenwijs , maar probeert hij je juist duidelijk te maken dat hij iets heel erg moeilijk vindt, of misschien zelfs heel eng.

Je moet je hond dus goed kunnen ‘lezen’ en inspelen op zijn communicatie. Pas dan, krijg je een fijne band met je hond en kan je samen door deze lastige periode heen komen.
Hondenschool Shyla helpt je daarbij, door samen iedere les in te gaan, op alles wat honden ons nu proberen te vertellen met hun gedrag en lichaamstaal. We doen veel leuke oefeningen, maar belangrijker nog, je leert echt te communiceren met jouw hond!

Theorieavond

Eenmaal in de twee maanden, wordt er op een vrijdagavond, een theorieavond georganiseerd waar je je voor kan opgeven. Op deze theorieavond gaan we dieper in op de meest moeilijke fase waar je met je hond midden in zit; de gevreesde puberteit…
In deze periode heeft je hond ‘bananen in de oren’ en luistert hij soms een stuk minder goed dan voorheen.
Het kan zelfs zo zijn, dat je hond ook ineens een stuk minder goed kan opschieten met andere honden, terwijl hij dat voorheen wel goed kon.
Er gebeurd een heleboel in het lichaam en koppie, wat het functioneren flink kan beïnvloeden. Al deze hormonale veranderingen, hebben zijn uitwerking in het gedrag van je hond, waardoor bij jou de moed nog wel eens in je schoenen kan zakken.
Tijdens de theorieavond, gaan we eens dieper kijken naar hetgeen er speelt bij je hond, waar de stressoren zitten en hoe jij je hond het beste door deze periode heen kan begeleiden. Een zeer waardevolle avond voor de baasjes die de communicatie tussen hen en de hond op en top willen hebben. Het is namelijk toch echt aan ons mensen, om onze hond ervan te overtuigen, dat wij echt naar ze luisteren en ze op ons kunnen terugvallen waar ze het moeilijk hebben. De kosten voor deze avond zijn € 15,00- voor één persoon, of € 20,- voor twee personen en duurt 2 – 2,5 uur.

Cadeautje voor jullie harde werk

De Pubercursus is een negen wekelijkse cursus welk bestaat uit acht lessen van een uur en wordt afgesloten met een praktijkexamen op de negende dag. De grootste waardering krijg je uiteraard van je hond. Je hond vindt het heerlijk om even quality time te hebben met zijn baasje.
In deze fase, gieren de hormonen door het lichaam en heeft hij of zij echt meer ondersteuning van jou nodig. Dit geef jij hem of haar, door samen lekker bezig te zijn.
Natuurlijk krijg je bij het behalen van het examen ook hier weer een certificaat, een rapportage over onze bevindingen van jouw relatie met je hond en wordt je hond ook altijd beloond met een tas met cadeautjes!.

Inschrijven

Heb je zin om mee te doen? Dan kan je hieronder een ‘ticket’ kopen en ben je direct verzekerd van een plekje. Je krijgt direct een mail met meer informatie toegestuurd wanneer je betaling gelukt is.

Puber Cursus

Tickets

Kies "1" om te selecteren Cursus Prijs Omschrijving
5 beschikbaar
Pubercursus maandagavond 11-06-2018 | 20:00 uur - 21:00 uur112.50 incl. btw

Vul alstublieft alle verplichte velden in