Hond en Kind samen veilig

Ben jij die eigenaar die;

* De liefste hond ter wereld heeft, maar merkt dat je hond kinderen spannend vindt?
* Zwanger is en zich afvraagt hoe je je hond het best kan voorbereiden op een baby in huis?
* Graag meer wil weten hoe je kinderen kan helpen begrijpen wat wel en niet te doen bij een hond?
* Graag je hond wil leren dat hij niet altijd mee kan spelen met de kinderen en andersom ook niet?
* Even wil sparren over situaties die misschien wat spannend zijn geweest thuis met kinderen van jezelf, de buren of iemand anders en jouw hond?
* Op zoek is naar verklaringen waarom je hond niet meer zo goed luistert wanneer er kinderen zijn en daar tools bij wil krijgen om dit te begeleiden?
* De hond als kind beschouwd en merkt dat hij het lastig heeft wanneer er kinderen op bezoek komen?

Nadat ik mij gespecialiseerd heb in angst, onzekerheid en agressie bij honden, werd ik voor het eerst moeder en ontstond er een hele nieuwe dimensie bij mij thuis. Mijn honden waren altijd de kids in huis en nu kwam er ineens een baby bij. Dat bracht nieuwe ervaringen met zich mee en ik ontdekte dat er net als ik, heel veel andere mensen tegen dingen aanliepen waar advies fijn bij zou zijn. De hond moet aan het kind wennen en de kinderen moeten leren wat wel en niet veilig is om te doen. Maar hoe leer ik dat beiden nou? en wat is mijn eigen aandeel hierin?
Is het alleen de hond iets bijleren, of zijn er meerdere factoren die meespelen?
Dit waren zoal vragen die bij mij persoonlijk ontstonden, toen ik mijn dochter meenam naar huis.

Mijn honden vonden het maar een gek wezen en werden er enthousiast, maar ook wat nerveus van. En ik, ik als geschoolde trainer, vond het toch lastig hoe ik de eerste ontmoeting het best moest regelen. Het kan immers maar één keer, die eerste ontmoeting…

Baby’s zijn maar één voorbeeld van verandering. Soms kan het ook zo zijn, dat je al oudere kinderen hebt en je hond er eerst wel mee kon en nu ineens niet meer. Of dat je merkt dat het spel tussenbeiden ietwat ruw begint te worden en je dit goed wil begeleiden. Of dat je hond het vriendje of vriendinnetje van je kinderen heeeeeeel leuk vindt en die het liefst omver springt bij de begroeting, of dat je hond dat vriendje of vriendinnetje misschien liever niet in huis heeft, omdat hij niet snapt dat oorlogje spelen, echt nog spelen betekent…

Er kunnen allerlei situaties zijn of ontstaan, waarbij je vraagtekens hebt. Hoe fijn is het dan, om even met iemand te kunnen bellen die je wellicht verder kan helpen…

Ik heb de opleiding ‘Hond & Kind samen veilig’ gevolgd bij dé Hond & Kind specialiste in Nederland; Cindy van Dorst. Dit heeft mij ontzettend veel extra skills gegeven en derhalve mag ik mijzelf nu ook Hond & Kind specialiste gaan noemen.
Ik kan ieder gezin vanaf zwangerschap tot aan situaties met oudere kinderen en honden begeleiden, zodat een ieder zich veilig en gelukkig kan voelen. Dit geld zowel voor de hond als kind én als de ouders. We moeten het immers allemaal samen doen!

Heb je dus een vraag over welke situatie dan ook, met betrekking tot honden en kinderen, schroom dan niet om te mailen naar hondenschoolshyla@outlook.com. Ik maak graag tijd voor je om een kostenloos telefoongesprek van een half uur met je te plannen, om samen te praten over wat jou bezig houdt.
Mocht ik je in dit halve uur tips kunnen geven die je wellicht direct verder helpen, dan zal ik dit zeker doen. Mocht er meer nodig zijn dan dit kostenloze gesprek, dan zal ik je een passend aanbod doen. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend.