Hersengymnastiek

Honden hebben het goed; ze krijgen op tijd hun eten, hebben een lekkere warme mand, krijgen aandacht en worden geknuffeld. Toch zien we vaak honden die regelmatig ongewenst gedrag vertonen omdat ze zich vervelen. Dat is niet zo gek. Tientallen jaren hebben we honden gefokt met een bepaald doel. Ze ontwikkelden hun hersenen om schapen te hoeden, runderen te drijven, huis en haard te bewaken, wild te zoeken en te apporteren als het geschoten was. Nu in deze tijd, zijn ze werkloos.

Om de hersenen aan het werk te houden, kunnen we veel leuke spelletjes doen met onze hond. Spelletjes waarbij ze echt de hersenen moeten gebruiken. Dit verdrijft niet alleen de verveling, maar het draagt ook bij aan een veel betere band met uw hond. Hondenschool Shyla biedt doorlopend workshops aan waarbij uw hond krijgt wat hij echt nodig heeft, uitdaging.

Tijdens de workshop, leert u hoe u zelf heel gemakkelijk thuis uw hond aan het werk kan zetten. De hersentjes worden flink getraind en dit heeft als resultaat, dat de hond weer zijn neus leert gebruiken. In onze samenleving zijn honden vaak meer bezig met zicht, dan met hun neus en het is juist essentieel voor een hond, om die neus te gebruiken om informatie op te doen!
Wanneer de hond zijn neus gebruikt, kalmeert hij zichzelf (en soms een andere tegemoetkomende hond) en kan hij heel veel informatie opdoen over zijn omgeving. Deze workshop helpt de hond om de neus weer te gebruiken en daarmee kan heel veel ‘probleemgedrag’ worden voorkomen, of zelfs worden verholpen.
Gun je hond deze workshop en leer hem ‘nadenken’ en de neus ‘aan’ te zetten!

Inschrijven

Heb je zin om mee te doen met je hond? Meld je dan snel aan via ons inschrijfformulier, welke je kunt vinden onder het tabje ‘Inschrijven’. Kijk op de ‘Agenda’ voor de geplande data.

Hersengymnastiek