Gevorderden Cursus

Aansluitend op de Discipline Cursus kan je deelnemen aan de vervolgcursus, ook wel door ons de Gevorderden Cursus genoemd.

In de Discipline Cursus leert je hond dat jij echt naar hem of haar luistert en hoe hij of zij jou iets duidelijk kan maken. Je hond merkt hoe dat weerspiegelt in een fijne samenwerking.
In de Gevorderden Cursus leer je hoe je deze samenwerking kunt uitbreiden. Iedere hond heeft specifiek gedrag dat je moet begrijpen, zodat je er optimaal mee om kunt gaan. Om de samenwerking en je band die je opgebouwd hebt nog verder uit te kunnen breiden, moet jij je nog meer verdiepen in het kijken naar het gedrag van jouw eigen hond en naar het gedrag van honden die je wellicht tegenkomt op straat of in een park/speelveld.
Het is erg belangrijk dat je inzicht krijgt, in het gedrag van je eigen hond, maar ook zeker in het gedrag van een vreemde hond die je samen tegen kunt komen. Jij moet namelijk kunnen inschatten, of het wel zo verstandig is om de honden met elkaar te laten spelen! Als je de taal, signalen en gebaren begrijpt en beheerst, kun je je hond duidelijk maken wat je van hem vraagt en communiceer je pas echt. Dat is ons einddoel en daar willen wij naartoe!

De laatste loodjes…

Natuurlijk ben je met een hond nooit uitgeleerd. Iedere dag is anders en iedere dag is er weer een die je de mogelijkheid geeft om weer van elkaar te leren. Bij ons is de Gevorderden Cursus wel de laatste cursus die je (naast losse workshops) nog kan volgen.
Tijdens de Gevorderden Cursus moeten jij en je hond, je toeleggen op een pittige training, waarbij we van jullie beiden een behoorlijke inzet verwachten. Je hond leert los van de lijn, allerlei leuke oefeningen, die zijn of haar hersens zullen doen kraken. Hij of zij moet zelfstandig na kunnen denken en de juiste keuzes kunnen maken. Keuzes die lonen en die zorgen voor veiligheid en plezier! Een cursus die een stevige samenwerking vraagt en dat kan alleen maar als beiden echt naar elkaar luisteren.

Het laatste cadeautje voor jullie harde werk

Als je alle cursussen gedaan hebt, is dit de laatste die je bij ons kon volgen. Wat een geweldige inzet hebben jullie getoond!!
Een mega dosis waardering krijg je van ons, maar nog meer van je hond, die al opgegroeid is tot een heuse dame en/of heer.
Om dit tastbaar af te sluiten, kan je weer ons praktijkexamen doen. Bij het behalen van het examen krijg je een certificaat uitgereikt, een rapportage over de bevindingen van de instructeur van de relatie tussen jou en je hond en krijgt je hond uiteraard ook weer een tas met cadeautjes voor alle inzet!

Inschrijven

Heb je zin om mee te doen? Dan kan je hieronder een ‘ticket’ kopen en ben je direct verzekerd van een plekje. Je krijgt direct een mail met meer informatie toegestuurd wanneer je betaling gelukt is.

Gevorderden Cursus