De wereld aan je pootjes

Weg bij je mama, broers en zussen en op naar je nieuwe gezin…

Je pup krijgt te maken met een heleboel veranderingen en moet een band op bouwen met zijn nieuwe baasjes en mini- mensjes die wellicht ook in dat grote nieuwe huis wonen.
Om je pup een goede start te geven en met veel geduld en plezier, kennis te laten maken met onze grote mensenwereld, heeft Hondenschool Shyla een ‘De wereld aan je pootjes- workshop’ ontwikkeld.
Tijdens deze workshop, gaan we allerlei leuke dingen beleven samen, met als grote doel, een vertrouwensband op te bouwen tussen jou en je pup.
De pups voelen van alles onder de voetjes, zien van alles boven het hoofd, horen diverse geluiden, zien diverse obstakels en misschien durven ze er wel overheen, onderdoor, tussendoor enz enz!

We gaan door echte ‘puppy- agility’ oefeningen te doen, samenwerken aan het zelfvertrouwen van je pup. Dit kan alleen, wanneer jij als baasje, snapt wat je pup je probeert te vertellen. Dus dat betekent, dat we je ook gaan begeleiden in de lichaamstaal en communicatie, die je pup tijdens de oefeningen laat zien. Zo kan jij in je dagelijks leven, goed inschatten wat je pup aankan en leuk vindt en ook wat hij niet leuk vindt, of zelfs heel eng vindt!
Daarnaast gaan we de neusjes aan het werk zetten, door diverse neusspelletjes aan te bieden en laten we de hersentjes ook flink gymnastieken, door ze heuze nadenk- oefeningen voor te schotelen. Hoe leuk is het, om te zien hoe slim jouw pup al is en hoe zeer hij in staat is het een en ander op te lossen, zonder dat jij je er teveel mee bemoeit??

Deze workshop is dus ideaal voor mensen die hun pup graag willen socialiseren, maar die niet persé een hele cursus inclusief bijbehorend examen willen doen. Of voor mensen en pups, die nog even moeten wachten tot de Puppy- of Pubercursus begint.
‘De wereld aan je pootjes- workshop’, wordt één keer in de twee maanden gepland, duurt 2,5 uur en kost € 35,-. De workshop is geschikt voor pups vanaf 9 weken (na tweede enting) tot de leeftijd van 6 maanden.

Inschrijven

Op de ‘Agenda’ op deze site, wordt de workshop geplaatst wanneer hij gepland is. Wil je vooraf weten wanneer hij er weer aankomt? stuur ons dan even een mailtje. Inschrijven kan je via ons inschrijfformulier, welke je kunt vinden onder het tabje ‘Inschrijven’. Er zijn maar acht plekken beschikbaar per workshop en er zijn twee instructeurs die de workshop begeleiden.