Uitvallen aan de lijn?? Onzekere of bange hond?? 

Heb jij een hond die soms heel sterk reageert?
Is jouw hond heel erg onzeker of zelfs bang?
Valt jouw hond uit aan de lijn naar mensen, honden of andere dingen?
Dan kan BAT (Behavior Adjustment Training) iets voor jullie zijn!

Als jouw hond onzeker is, of zelfs soms heel bang, dan is dat voor jou heel erg naar om te zien en voor je hond is het helemaal vervelend. Hij en jij willen natuurlijk niets liever, dat hij zich gewoon lekker zelfverzekerd voelt en ontspannen hond kan zijn. Helaas komt het wel eens voor dat dit niet zo is en dan wil je je maatje gewoon helpen.
Er kan ook een andere situatie ontstaan, namelijk dat je hond kiest voor de andere optie….uitvallen aan de lijn…

Wanneer je hond uitvalt aan de riem, denken mensen vaak dat jouw hond gemeen en agressief is. Weinig mensen hebben door dat het uitvallen aan de lijn veelal ook ontstaat door angst. Je hond is niet zeker of hetgeen hij ‘eng’ vindt, hem geen kwaad wil doen en probeert dan die voor hem ‘enge’ hond of persoon weg te jagen door hard te blaffen, grommen of zelfs te bijten. Als je hond geleerd heeft, door te blaffen, grommen of te bijten, dat de ander daarna weggaat, dan heeft dat gedrag dus succes gehad en zal dat gedrag zich herhalen.

In een BAT training, ga je onder deskundige begeleiding, oefenen met je hond, met een prikkel die hij heel eng vindt. Dit doen we alleen wel op een dusdanige afstand, dat hij de kans krijgt om informatie op te nemen over de ‘dreiging’, zonder daar meteen op te hoeven reageren. Als hij die kans krijgt, dan kan hij dus gaan ‘nadenken’ of datgeen wel echt een bedreiging is en of hij er dus ook op ‘moet’ reageren, of dat het misschien helemaal niet nodig is.
Door hem deze leer- en informatie vergaar- ervaringen te geven, vervang je de emotie ‘angst’ door iets positiefs en vervalt de behoefte om nog te reageren hoe hij normaliter zou doen. Hij wordt weer zelfstandig en zelfverzekerd en leert begrijpen dat mensen, honden of andere dingen helemaal niet zo eng zijn en hij helemaal geen moeite hoeft te doen om datgeen weg te jagen, of er zelf voor weg te rennen! Als hij ooit los loopt, moet hij immers ook zelfstandig de beslissing kunnen nemen nietwaar?!

Bij Hondenschool Shyla is het mogelijk, om privé BAT– lessen te volgen bij Elisa Torlentino (CBATI = Certified B.A.T. Instructor). Deze lessen zijn individueel en kunnen op de hondenschool plaatsvinden, of gewoon bij jou thuis. Of je kunt meedoen met een BAT- cursus of BAT- workshop die regelmatig gepland wordt (zie agenda, onze Facebook pagina, of stuur een e-mail voor de beschikbaarheid).

Let op!
Er zijn maar 10 BAT- gecertificeerde trainers in Nederland die bevoegd zijn om BAT- lessen te geven. Wanneer je op een juiste manier BAT wil leren, meld je dan bij één van de CBATI’s (Certified BAT Trainers) aan welk je op onderstaand kaartje kan terugvinden.

De kosten van een intakegesprek bij jou thuis zijn: € 55,- excl. btw (1 uur gesprek, maken gedragsanalyse, plus jouw wensen en behoeftes bespreken en maken van het gewenste trainingsschema).
Hier komen nog wel de kosten van € 0,30 cent per kilometer bij (buiten Babberich). Stuur ons een mailtje voor de beschikbaarheid.

 

hss-cbati