Onzekere hond?? Uitvallen aan de lijn?? Bange hond?? BAT!!

Heb jij een hond die soms heel sterk reageert, heel onzeker is, of zelfs bang?
Valt jouw hond uit aan de lijn naar mensen, honden of andere dingen?
Dan kan BAT- training iets voor jullie zijn!

Wanneer je ziet dat je maatje bang of onzeker is, dan wil je niets liever dan hem helpen, maar hoe? Hij kruipt in elkaar en wil weg rennen, begint te grommen wanneer mensen hem willen aanhalen en jij weet niet meer wat je eraan kan doen, want je hebt al zoveel geprobeerd?
Je hond kan ook een andere optie kiezen….
Wanneer je hond uitvalt aan de riem, denken mensen vaak dat jouw hond gemeen en agressief is. Weinig mensen hebben door dat het uitvallen aan de lijn ook meestal ontstaat uit angst. Je hond is niet zeker of hetgeen hij ‘eng’ vindt, hem geen kwaad wil doen en probeert dan die voor hem ‘enge’ hond of persoon weg te jagen door hard te blaffen, grommen of zelfs te bijten. Als je hond geleerd heeft, door te blaffen, grommen of te bijten, dat de ander daarna weggaat, dan heeft dat gedrag dus succes gehad en zal dat gedrag zich herhalen.

In een BAT training, gaan we oefenen met jou en je hond, met hetgeen hij eng vindt. Dit echter wel op een grote en voor hem ‘veilige’ afstand, zodat hij de kans krijgt om informatie op te nemen over de ‘dreiging’. Als hij die kans krijgt, dan kan hij dus gaan ‘nadenken’ of datgeen wel echt een bedreiging is en of hij er dus ook op ‘moet’ reageren, of dat het misschien helemaal niet nodig is.
Door hem deze leer- en informatie vergaar- ervaringen te geven, veranderen dus de emotie ‘angst’, die hem in de eerste plaats ertoe drijft, om wel te reageren. Hij wordt weer zelfstandig en zelfverzekerd en leert begrijpen dat mensen, honden of andere dingen helemaal niet zo eng zijn en hij helemaal geen moeite hoeft te doen om datgeen weg te jagen, of ervoor weg hoeft te vluchten!

Bij Hondenschool Shyla zijn er diverse mogelijkheden m.b.t. privé- training. Er is de mogelijkheid om reguliere privé- lessen te volgen voor allerlei problemen en er is een mogelijkheid om privé BAT- training te volgen bij Elisa Torlentino (CBATI = Certified B.A.T. Instructor). Alle lessen zijn individueel en zullen op de hondenschool, of bij jou thuis plaatsvinden.

Kosten van het intakegesprek

De kosten voor een intakegesprek van een uur bij ons op de hondenschool zijn: € 25,- (reguliere privélessen) of € 35,- (BAT- privélessen). Het intakegesprek zal ongeveer 1 uur duren, waarin wij een gedragsanalyse maken, plus jouw wensen en behoeftes bespreken en daaruit voortvloeiend maken wij het gewenste trainingsschema.
De kosten van een intakegesprek bij jou thuis zijn: € 45,- (1 uur gesprek, maken gedragsanalyse, plus jouw wensen en behoeftes bespreken en maken van het gewenste trainingsschema).
Hier komen nog wel de kosten van € 0,30 cent per kilometer bij (vanaf Zevenaar).

Meedoen aan een BAT- workshopof BAT- cursus??

Er is een mogelijkheid om deel te nemen aan een BAT- workshop, of zelfs aan een BAT- cursus, speciaal voor reactieve honden. Vraag naar de opties en houdt de agenda en onze Facebook- pagina in de gaten. Hier worden de geplande workshops en cursussen op geplaatst.

ABBA