Hond & Kind Cursus

De cursus Hond en Kind is een cursus welke geschikt is voor kinderen van 7 tot 14 jaar met hun eigen hond. In de cursus leren de kinderen waar ze op moeten letten in de omgang met zowel de eigen hond, als vreemde honden. Een groot gedeelte van de cursus is dan ook gericht op communicatie met de hond; hoe benader ik mijn, of andermans hond en hoe kan ik zien hoe de hond zich voelt. Dit komt ten goede aan de band met de eigen hond, maar ook bij het benaderen van andere honden. Niet iedere hond op straat is er immers van gediend om geaaid te worden en tijdens de cursus leren de kinderen op welke signalen te letten.

Tevens worden er een aantal gehoorzaamheidsoefeningen behandeld, zoals wandelen zonder trekken, voorkomen van opspringen, spelen met de hond, het aanleren van leuke trucjes en nog veel meer leuke dingen waar jouw kind in het dagelijks leven veel aan zal hebben.

Cadeautje voor het harde werk

De cursus Hond en Kind bestaat uit 8 lessen van 1 uur. Ouders zijn van harte welkom tijdens de lessen om te kijken vanaf de zijlijn. Echter, uw kind voert de oefeningen met de hond zelfstandig uit, zodat de hond uw kind ook daadwerkelijk accepteert als leider. Van de hond wordt verwacht dat hij beschikt over een normale basisgehoorzaamheid en (heel belangrijk) dat hij sociaal is met andere honden. Daarnaast krijgt uw kind een eigen huiswerkboekje met opdrachten mee naar huis zodat hij of zij zich thuis goed kan verdiepen in de gedragingen van de hond.

Aan het eind van de cursus sluiten we af met een gezellige “pretles” en krijgen de kinderen een certificaat en een presentje mee naar huis.

Inschrijven

Heb je zin om mee te doen? Kijk op de Agenda of de cursus binnenkort start en meld je aan via ons inschrijfformulier. Deze kan je vinden onder het tabje ‘Inschrijven’.

Cursus Hond en Kind